Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Paleolit diéta linkgyűjtemény linkjeinek képes leírásai - keresés a linkek között
részletek »

Paleolit diéta képes leírás

Képes leírás

Itt vagy: paleolit-dieta.tlap.hu » Képes leírás
Keresés
Találatok száma - 83 db
 2 paleo recept az ünnepi asztalra!

2 paleo recept az ünnepi asztalra!

Konfitált Süllő brokkolival és gesztenyegombócokkal Hozzávalók: Tengeri süllő, libazsír, fokhagyma, kakukkfű, gesztenye, gesztenyeliszt, tojás, petrezselyemzöld, brokkoli, oliva olaj, só, bors A süllőket megtisztítjuk, kopoltyúit és az uszonyait eltávolítjuk, majd a hasüregét bedörzsöljük sóval és frissen őrölt borssal. Egy edényben libazsírt melegítünk, hozzáadjuk a fokhagymát és a friss kakukkfüvet majd 80 fokon konfitáljuk benne az egész süllőket.

 A nagy étrendblöff

A nagy étrendblöff

A paleolit táplálkozás hívői szerint az emberi DNS nem alkalmazkodott a mai ember étrendjéhez, és sok modern betegséget a tej- és keményítőtartalmú élelmiszerek fogyasztása okoz. Ennek tudományos bizonyítása azonban igen gyenge lábakon áll, a kérdés ennél jóval összetettebb.

(Paleolit) Fogyókúra program

(Paleolit) Fogyókúra program

Magyarországon a felnőtt lakosság több mint fele túlsúlyos vagy elhízott. A kövérség nemcsak esztétikai probléma, hanem számos betegség kiváltó oka lehet. Kialakulásában a helytelen táplálkozás, a mozgásszegény életmód és életterünk fokozódó elszennyeződése játszik döntő szerepet. A genetikai vagy egyéb betegségek következtében kialakuló elhízás aránya csupán néhány százalék. Riasztóan terjed a gyermekek körében is. Ha marad a jelenlegi elterjedési ütem, akkor 20-30 év múlva alig fog akadni normál alkatú felnőtt.

A Harcosok Étrendje az új paleo diéta

A Harcosok Étrendje az új paleo diéta

A legújabb trend felborítja az eddigi étkezési trendet és azt mondja: napközben ne egyél, legfeljebb zöldségeket és gyümölcsöket. Ha pedig lement a nap, pótold be egy ültő helyedben a kimaradt három étkezést. Különösebb korlátozás nélkül... egyél, amennyit jólesik. Újabb agylövés a diétaiparban.

A modern paleolit étrend

A modern paleolit étrend

A paleolit diéta nagyszerűen ötvözi az evolúciós táplálkozási szokásokat és a modern orvostudomány eredményeit. A paleolit diéta lényege: kerülni kell a gabonatermékeket, a cukrot, a modern növényi olajokat, helyettük inkább kiváló minőségű húsokat, halakat, tojást és zöldségeket kell fogyasztani. De milyen iránymutatásokkal szolgál még a modern paleolit diéta?

A paleo étrend alkotói

A paleo étrend alkotói

Az utóbbi években itthon is egyre népszerűbb az ún. paleo vagy paleolit étrend, amellyel a követői szerint megelőzhetők, sőt számos esetben gyógyíthatók a civilizációs betegségek. A kőkorszaki vadászó-gyűjtögető életmódot egy modern táplálkozási tervbe rendezték. Lényege, hogy az ősember feltételezett táplálékainak fogyasztásával és a modern ételek mellőzésével biztosítható a hosszantartó egészség.

A Paleodiéta kritikája

A Paleodiéta kritikája

Új divatdiéta jelent meg, a paleodiéta. Vajon mit gondolnak erről a dietetikusok? Közérthetően és tömören a paleodiéta követői azt vallják, hogy a mai táplálkozással összefüggő civilizációs betegségek egyre gyakoribb előfordulásáért a genetikai állományunk felelős. Így a paleodiétázók visszatérnek az ősi-táplálkozáshoz és egyes élelmiszereket és nyersanyagokat teljesen kihagynak az étrendjükből. Két kiemelt tiltott veszélyforrást kerülnek

A paleolit diéta csak egy blöff?

A paleolit diéta csak egy blöff?

Egyre népszerűbb Magyarországon is a paleolit táplálkozás. Ezzel együtt egyre több pozitív fogyasztói tapasztalat és beszámoló születik a diéta hatásáról, de megszólaltak már az ellenzők képviselői is, akik szerint az egész csak egy nagy blöff!

A paleolit diéta lényege

A paleolit diéta lényege

Lényeg: A paleolit diéta abból az evolúciós megfontolásból merít, hogy a földművelés által bevezetett tápanyagokhoz az emberi szervezet nem tudott adaptálódni. A mai ember genetikailag megegyezik a 2,5 millió évvel ezelőtt kifejlődött Homo nemmel.

Hirdetés
A paleolit diéta műkődik

A paleolit diéta műkődik

Ez a paleoklinikai csoport is bizonyította, hogy valóban napok alatt képes a paleolit étren és a paleolit orvoslás megváltoztatni életünket és az egészségünket. A paleolit orvoslás most már hagyománnyal is rendelkező elemei a klinikai csoportok, amelyeket 16 hónapja szervezünk, töretlen sikerrel. 2013. január 22. és január 26. között került sor az idei első paleoklinikai csoportunkra. (Az idei első paleoklinikai csoport 2013. január 22. és január 26. között vett részt a programban.)

A paleolit diéta reggelije

A paleolit diéta reggelije

Reggelijét főként ezek az ételek alkotják: édes gabonapelyhek, zab, feldolgozott élelmiszerek, kenyér. Éppen ezért igen nagy kihívást jelent a paleobarát reggeli összeállítása. Ebben segítünk most.Tojás A paleolit korban is hozzáfértek a tojásokhoz, így ez az élelmiszer szabadon fogyasztható. A legjobb, ha buggyantva vagy főzve fogyasztjuk el, mivel így nem szükséges felesleges zsiradék hozzáadása. Szintén jó megoldás a natúr tojáslepény zöldségekkel megtöltve

A paleolit diétára esküszik Szekeres Adrien

A paleolit diétára esküszik Szekeres Adrien

Egyre többet hallani a paleolit étkezésről, ami abban tér el a többi szigorú diétától, hogy engedi a hús fogyasztását, viszont az összes tejterméket tiltja - tehát ami a bociból származik, az a paleóban tabu. Szekeres Adrien, a csinos énekesnő is ennek a diétnak a híve, és azt is elárulta, miért.

A paleolit diétáról

A paleolit diétáról

A paleolit étrend vagy paleo diéta néven elhíresült életmód az ősember étrendjén alapszik. A kőkorszaki vadászó-gyűjtögető életmódot tehát egy modern táplálkozási tervbe építették át. A diéta lényege annyi, hogy az ősember feltételezett táplálékainak fogyasztásával és a modern ételek mellőzésével egy egészséges életmód alakítható ki.

A paleolit és a konzervatív diabetológia

A paleolit és a konzervatív diabetológia

Különös dolog, hogy a hazai diabetológia olyanért támadja a paleolit táplálkozását, amit a modern diabetológia évek óta hirdet. Ez csak egyet jelenthet: a nyilatkozó diabetológusok sem a paleolit táplálkozást, sem a modern szakirodalmat nem ismerik. Vajon a kor szintjén elérhető legjobb ellátást és ajánlásokat kapják-e az 1-es típusú cukorbeteg gyerekek?

A paleolit és az egészség

A paleolit és az egészség

A paleolit korszakban az ember bizonyos, ma már természetesnek minősülő táplálékokkal egyáltalán nem találkozott. A mezőgazdaság megjelenésével kezdett el olyan ételeket fogyasztani, mint a tejtermékek, a gabona, az alkohol és a só. Az iprai forradalom óta egyre több feldolgozott élelmiszer kerül a polcokra

A paleolit táplálkozásról közérthetően és továbbfejlesztve..

A paleolit táplálkozásról közérthetően és továbbfejlesztve..

Elöljáróban leszögezem, hogy szimpatizálok a paleolit diéta gondolatával, mivel én is civilizációs betegségnek tekintem a cukorbetegséget, magas vérnyomás betegséget vagy a koleszterin betegséget, mely betegségek egyértelműen a túlzott szénhidrát bevitel és a mozgáshiány következményei, azonban a tejfogyasztást és a teljes kiőrlésű lisztek mérsékelt fogyasztását támogatom, a paleósokkal ellentétben. A fent említett betegségek tömegesen kb. 70-80 éve kezdtek megjelenni, pontosan a finomított cukrok és lisztek megjelenésének idejében, tehát az összefüggés egyértelmű.

Almatorta

Almatorta

A darált mandulát összekeverjük a szteviával (kb. 1 kk), a tojásokkal, rummal, 1 ek kókusz zsírral és kb. 1 mk fahéjjal. Egy elég sűrű masszát fogunk kapni. Béleljük ki sütőpapírral egy kerek tortaforma alját, a peremét pedig kenjük ki kókuszzsírral. Ebbe a kibélelt formába kenjük bele a masszát.

Tuti menü