Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Paleolit étrend képes leírás - Paleolit diéta.tlap.hu
részletek »

Paleolit étrend - Paleolit diéta.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: paleolit-dieta.tlap.hu » Paleolit étrend
Keresés
Találatok száma - 7 db
A paleo étrend alkotói

A paleo étrend alkotói

Az utóbbi években itthon is egyre népszerűbb az ún. paleo vagy paleolit étrend, amellyel a követői szerint megelőzhetők, sőt számos esetben gyógyíthatók a civilizációs betegségek. A kőkorszaki vadászó-gyűjtögető életmódot egy modern táplálkozási tervbe rendezték. Lényege, hogy az ősember feltételezett táplálékainak fogyasztásával és a modern ételek mellőzésével biztosítható a hosszantartó egészség.

A paleolit diéta lényege

A paleolit diéta lényege

Lényeg: A paleolit diéta abból az evolúciós megfontolásból merít, hogy a földművelés által bevezetett tápanyagokhoz az emberi szervezet nem tudott adaptálódni. A mai ember genetikailag megegyezik a 2,5 millió évvel ezelőtt kifejlődött Homo nemmel.

Lépésről lépésre

Lépésről lépésre

Annyit mondják, mesélik, hogy az ember fokozatosan kezdni felfogni: se kenyér, se fagyi, se túrórudi, se tej, se cukor, se bab... jaja mennyit minden, amit nem lehet! Akkor meg mit esznek ezek??? Húst, zöldséget, gyümölcsöt, magokat. Ennyi. Jó, de mégis hogyan csinálják??? Hogyan működik így egy háztartás? Hol vásároljak? Mit főzzek? Hol egyek, ha úton vagyok? Mi lesz a kényeztetésekkel?

Mit mivel helyettesítsünk

Mit mivel helyettesítsünk

Gabonát (árpa, búza, kukorica, rizs, rozs stb) függetlenül attól, hogy teljeskiörlésű vagy sem nem fogyasztunk. Egyetlen egy kivétel van, az pedig a zab, de ez is csak kompromisszumként. A zab nem tartalmaz glutént és alacsony szénhidrát terhelést jelent a szervezetünk számára.

Paleolit étrend

Paleolit étrend

Mint - szinte - minden újdonságnak, a paleolit étrendnek is a legfiatalabb kontinens, Amerika az őshazája. Az 1970-es években kezdte a térhódítását, amikor is Walter L. Voegtlin gasztroenterológus emésztési problémákkal küzdőknek dolgozott ki diétás recepteket. Kőkorszaki étrend című könyvében azt sugallta, hogy a paleolit étrend javítaná modern kori ember egészségét.

Táblázatban a használható alapanyagok

Táblázatban a használható alapanyagok

A paleolit táplálkozás sem egyféle már. Nézd meg, mi az, amit ezen étrend szerint ehetsz, s amiről jobb lemondanod!A magyar konyhákba néhány éve begyűrűzött a kőkorszak, mivel a fejlett társadalmakra jellemző jóléti betegségek gyökereit, okát kutatva a magyarok is eljutottak az Amerikában régóta ismert paleolit diétához.

Willson-féle paleolit

Willson-féle paleolit

Lenne még itt egy recept, nekem bevált, szintén öreganyámtól tanultam: Olvastam, hogy mindenkinek probléma, hogy mit tegyen a reggeli kávéba tej helyett. Nagyanyám azt csinálta és én is! , hogy jól megmosok egy tojást, elválasztom a sárgáját és habosra kikeverem egy púpos kanál nyírfacukorral.

Tuti menü